zondag 30 juni 2013

De Crisis Biedt Kansen!




Ja
Maar dan wel eerst door België heen naar Versailles doorstoten en intussen Brussel platbranden. Daarna snel oprukken naar Berlijn, om Poetin voor te zijn.

Santiago de Compostella

Nu de wanhoop zo ontzettend diep is, stromen de kerken vol en navenant de pelgrimsroutes waaronder de bekendste die van Santiago de Compostella in Noord Spanje.
Het loont om op strategische plekken roofslotten in te richten - ze liggen er al, want ook al in de 7e en 8e eeuw werd het fenomeen pelgrimage al beleden - .
De pelgrimage is een ritueel dat heerste onder de flagellanten al vanaf de achtste of negende eeuw. Een van mijn voorvaderen had in die dagen op de route een slot en is stinkend rijk geworden met de tienden die de flagellanten moesten afdragen om te mogen passeren. Hij zei nog voor de Inquisitie hem greep (in de 8e eeuw? Je bent gek! De Inquisitie kwam pas in beeld tijdens het bewind van Filips II in de 16e eeuw.) oké, oké, de Champetters van Liege dan maar, neem me niet kwalijk zeg! "Ze betalen maar voor het gedreun wat die lui veroorzaken."

 En zo verder...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten