vrijdag 27 september 2013

De wereld deugt niet

Jan en alleman luidt de noodklok, de wereld gaat ten onder aan idiote bankiers, schaliegas en een rijzende zeespiegel, om van de latente supervulkaan uitbarsting onder Yellowstone Park maar te zwijgen, Een leger aardbevingsexperts heeft er een dagtaak aan. Gelukkig duurt het nog wel een miljoen jaar of wat eer de zon ons opslokt en weer uitspuugt diep de zeehondsrugnevel in. Intussen lopen er mannetjes rond met prinsenvlaggen en brengen de Hitlergroet aan de gouden dageraad van een opkomend irrationalisme. Het volk loopt op, mort voor de coulissen, balt vuisten en scheld vermeende linkse activisten uit voor rotte vis. Pedofielen worden stad en land uitgejaagd, schepen gekaapt door totalitaire heersers, mannen het hoofd afgehakt omdat ze westers zijn, vrouwen verkracht omdat ze vrouw zijn. Een staat, gebouwd op vrijheid en ongebreidelde expansie, zet iedere gek met een Levantijns uiterlijk gevangen zonder proces omdat bij het scannen op luchthavens en grensposten is gebleken dat er een remspoor zit in hun onderbroek. Sentex!

Onheil is onweerstaanbaar! Onheil geeft onbenullige mannetjes een status. Ze lopen over straat, behangen met revolvers, handboeien, portofoons , knuppeltjes en met een air alsof elke straatsteen van hen is. Een blik, een verkeerd woord en het pistool wordt getrokken om de mafketel af te knallen om beloond te worden met een bosje bloemen en bankjes getrommel door 15 2e Kamerleden soms aangevuld door het rechtse smaldeel van een partij die nota bene van Maoïstische signatuur is. Nota bene? Zal ik u vertellen meneer, dat Mao de wereld het meest onheil heeft gebracht?

Ondertussen zien allerlei zweverige types hun kans schoon om hun wereldbeeld aan onnadenkende neurotypes te slijten. Gretige aftrek vindt het. Blaadjes van de eucalyptus, braambessen, gefrituurde tomaten, ze weren kanker, oliedorst en overschotten op bankrekeningen die toch al niks lagen te doen. De wereld deugt niet, wil niet deugen en heeft nooit gedeugd.

De wereld deugt niet, het gewriemel op de aardkorst van zichzelf reuze belangrijk voelende nazaten van rode strijdmieren veroorzaakt jeuk, golven van wel 120 meter hoog, smeltende kerncentrales, rare vissies met koelkast oren, typische onheilsprofeten die na negentig gesprekken met bankiers en kassiers denken dat een kelder vol conserven hen wel zal redden. Om het voor te zijn, maken idioten auto's die op stroom rijden, daarmee de rekening nog hoger leggend bij hun nazaten. Wordt het ultra-nationale platform van koerende types nog verder opgetuigd... Zodat het gekakel en het kabaal oorverdovend wordt, mensen met blindheid slaat, het bloed weggetrokken wordt uit strak gespannen kaken en onrustige ogen elke centimeter van de hemel afspeuren naar giftige chemtrails, bommenwerpers die fluor sproeien over aardappelakkers, zodat de aluminium hoedjes fabrikant torenhoge winsten maakt.

De wereld deugt niet en wanneer stapt de mensheid eindelijk in die opgelapte gasballons, stijgt op en vliegt eindeloos rondjes over watervlaktes, bergtoppen op zoek naar nergens? Eindelijk rust zou dat geven zeg!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten