maandag 7 april 2014

De Zevenkoppige Draak...

Ik hoorde iemand verzuchten dat ze ging slapen en hoopte niet meer wakker te worden vanwege de vigerende haat en het onrecht in de wereld. Dat is een hopeloze verzuchting helaas, maar wel al te zeer een waarheid...

De wereld wordt onrechtvaardiger en dat met de dag. De zinloze dood van een jonge fotografe in Afghanistan, afgeknald door een politieagent, aangesteld om de bevolking te beschermen... wie is er nog te vertrouwen? Anja Niederinghaus zat achterin een persauto, samen met haar collega, nietsvermoedend te wachten op een controle, toen een politieman plotseling het vuur op hen opende. Anja was pas 33 en gaf met haar reportages inzicht in de gebeurtenissen die van Afghanistan een  brandhaard maken.

Ook de dood van pater van der Lugt in Homs, Syrië raakt ons rechtvaardigheidsgevoel... Afgemaakt met twee kogels in zijn hoofd door een groep gewapende mannen die zijn inspanningen om twee geloven met elkaar te verzoenen niet zagen zitten.

Dichter bij huis zijn de tweets en Facebook oprispingen van wat domrechts volk genoemd wordt, na de oproep van Wilders voor minder Marokkanen en de speling van het lot dat 'n week later een overval op een juwelier voor een drama zorgde. De deksel is van de beerput, de haat evident. En zo zijn er nog veel meer grote en kleine oorzaken aan te wijzen dat het met de wereld om ons heen steeds slechter gaat.

De mythe van de zevenkoppige draak lijkt een vaststaand feit te worden. Bij elke kop die je er van af hakt, komen er drie voor terug.

Wordt vervolgd...

2 opmerkingen:

  1. Tjaa ..
    Aks je buiten de wacht van draak 8 en 9 hebt gerekend ..
    Is je rantsoen op
    En sterf je een ongewild einde ..

    Nou maat
    Met maat meermans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volharden op een weg die draken temt is wellicht een route.......

    BeantwoordenVerwijderen