dinsdag 18 november 2014

Feedback

De ziekte van vandaag, feedback. Feedback is niets meer en minder dan kritiek op de ontvanger. Feedback suggereert kennis, wetenschap, het beter te weten hoe het hoort. Krijg je feedback, mag je jezelf in de handen klappen. Je krijgt aandacht en sturing! Als je dat maar weet. Volgens de Carrièretijger is ..."Feedback kun je zien als een cadeau. Je kunt het aannemen, uitpakken en er je voordeel mee doen. Of je neemt het aan, bedankt de gever en legt het vervolgens in een kast om er nooit meer naar om te kijken. Je kunt feedback beter zien als een kans om iets te leren. Hoe? Door goed te luisteren, toelichting te vragen en vervolgens te bedenken wat je ermee gaat doen." Daar heb je de crux, feedbackers willen je iets leren wat ze zelf vaker nauwelijks onder de knie hebben namelijk sturing van het eigen gedrag. Iemand die feedback geeft, geeft die vanuit eigen peristase (wat zelfkennis inhoudt, maar zelfkennis is zelden aanwezig in ultraverte persoonlijkheden).

Feedback wordt ook weleens vergoeilijkend als positief commentaar gezien. Een cadeautje. Kom op zeg... Feedback wordt gebruikt in werkrelaties, door leidinggevenden die door afwisselend een schouderklopje te geven, de negatieve tendens doorbreken om telkens maar kritiek te uiten op gedrag en werkhouding. Grapjes maken in vergaderingen bijvoorbeeld, worden direct gefeedbackt met: "Centraal ajb" want vergaderingen zijn nou juist de plek waar de leidinggevende zich het beste thuis voelt. Immers hij is de gespreksleider en de leider hoor je te volgen anders is hij geen leider meer in de strikte zin van het woord. Je hebt ze ook die feedback geven uit een soort verwrongen idee dat ze de expert zijn in hetgeen waar feedback voor nodig schijnt te zijn. Liefst op een openbaar medium, zodat iedereen kan zien hoe gespecialiseerd je wel niet bent. Een weerwoord wordt dan meteen beantwoord met de holle frase: "Ik wilde alleen maar goed doen." Mooi niet, feedback in dit kader is zelfbevrediging, vooral als je al een aanhang hebt die elk woord van je indrinkt.

Feedback gevers horen thuis in het rijtje absolutisten, de net niet dictators van 'goede zeden en zo hoort het'. Het verwondert mij zeer, dat er zoveel aanhangers van feedbackisten zijn, ze zijn of masochistisch ingesteld, of twijfelen aan hun eigen perceptie en dat laatste komt mij het als meeste plausibele voor. Feedbackisten praten ook zo beslist, hun toon is autoritair, geen tegenspraak duldend. Het beterweten straalt ervan af. Kortom, een feedbackgever is een mislukte pedagoog, iemand die in zijn kindertijd te lang klem heeft gezeten tussen de spijlen van zijn wiegje, te kort aan de borst heeft gelegen en zijn verdere leven alleen maar te maken heeft gehad met tegenstand en pesterijen. Als dan de tijd komt dat hij een gat in de markt heeft gevonden en in de positie is om feedback te mogen geven, nou berg je dan maar voor meneer de feedbacksjhist.

3 opmerkingen:

  1. Getuigenis over hoe ik mijn lening van 2% heb ontvangen (Frank Loans Services)

    Compliment van de dag voor iedereen hier, mijn naam is Susan Cody, ik zou zonder voorbehoud aanraden om met "Frank Loan Services" te werken voor alle soorten leningen zonder voorbehoud, ik zat in een financiële crisis en had een lening nodig van € 95,000, ik Ik heb bijna alle banken en een aantal andere leenmaatschappijen geprobeerd en ik kon geen goedkeuring krijgen. Toen besloot ik het nog een keer te proberen. Ik nam contact op met "Frank Loans Services" voor hulp. Ik kon zien dat hij het type persoon was dat ik kon vertrouwen om mij te helpen. de beste beslissing nemen voor mij en mijn gezin, gelukkig voor mij kreeg ik een lening met succes, zelfs met of zonder onderpand, maar geen kredietcontrole en hun diensten zijn snel, betrouwbaar en betrouwbaar.

    Vindt u het moeilijk om kapitaaldienst te krijgen van lokale banken en andere financiële instellingen? Heeft u problemen met onbetaalde rekeningen en weet u niet waar u heen moet of waar u heen moet? Hoe zit het met het vinden van een gerenommeerd bedrijf voor schuldconsolidatie dat u kan helpen bij het verminderen van de maandelijkse afbetaling, zodat u betaalbare terugbetalingsopties heeft en ruimte om te ademen als het aan het einde van de maand komt en de rekeningen moeten worden betaald? "Frank Loans Services" is het antwoord, ze bieden leningen tegen een zeer betaalbare rente van 2%. Belangstellenden moeten contact met hem opnemen via zijn e-mail: k.frankloans@gmail.com Mobiel: + 1-713-389-6778.

    Hun diensten omvatten onderwijsleningen, onroerendgoedleningen, herfinancieringsleningen, zakelijke leningen, landbouwleningen, hypotheekleningen, harde leningen, autoleningen, persoonlijke leningen, studieleningen, woningleningen enz. Neem vandaag nog contact met hen op voor meer informatie via zijn e-mail : k.frankloans@gmail.com Mobiel: + 1-713-389-6778.

    BeantwoordenVerwijderen